Assignment, computer, Hardware, PDFs

Computer General Knowledge (GK) Questions [Solved]

1. A parallel port is most often used by

(A) Mouse (B) Monitor

(C) Printer (D) Keyboard

Answer: C

2.Blue tooth technology allows

(A) Landline phone to mobile phone communication

(B) Wireless communication between equipments

(C) Signal transmission on mobile phones only

(D) Satellite television communication

Answer: B

3.Which of the following is an example of an optical disk

(A) Memory disk (B) Magnetic disk

(C) Hard disk (D) Digital versatile disk

Answer: D

4. Which of the following is(are) an example of storage devices

(A) Tapes (B) DVDs

(C) Magnetic disks (D) All of these

Answer: D

5.IC chips used in computers are made of

(A) Silicon (B) Chromium

(C) Lead (D) Silver

Answer: A

6.Which of the following is not an example of Operating System

(A) Microsoft Office (B) Windows Vista

(C) Unix (D) Ubuntu Linux

Answer: A

7.Which supercomputer is developed by the Indian Scientists

(A) Sequoia (B) Param

(C) Mira (D) Jaguar

Answer: B

8.’OS’ in computer system means

(A) Open System (B) Open Software

(C) Operating System (D) All of these

Answer: C

9. ‘MOV’ extension refers to

(A) Word file (B) Text file

(C) Image file (D) Movie file

Answer: D

10. ‘MPG’ extension refers to

(A) Word file (B) Text file

(C) Image file (D) Movie file

Answer: D

11.What would you do to highlight a word, You position the cursor next to the word, and then

(A) Drag mouse while holding button down

(B) Click mouse once

(C) Roll and then click mouse

(D) None of these

Answer: A

12.Which is the part of the computer system that one can physically touch

(A) data

(B) operating systems

(C) hardware

(D) software

Answer: C

13.Reusable optical storage will typically have the acronym

(A) CD (B) DVD

(C) ROM (D) RW

Answer: D

14.A is an electronic device that process data, converting it into information

(A) computer (B) processor

(C) case (D) stylus

Answer: A

15.is processed by the computer into information

(A) Data (B) Numbers

(C) Alphabets (D) Pictures

Answer: A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s